tisdag 22 november 2011

Dagens träning :)

Idag åkte jag till Lurbo och tränade med Walle för Peter!! Jättebra träning igen och Walle var superfin. Det verkar som att ju mer han får hoppa desto bättre blir han.


Peter Eriksson och Cardento
Vi började med att rida markarbete, vilket är viktigt efter det är grunden till hoppningen. Vi tränade på smidighet genom att rida sidvärdsrörelser i både trav och galopp, hästarna skulle göra det i en avspänd form, vi fortsatte sen med att trava upphöjda bommar, här skulle hästarna söka sig nedåt och vara avspända. Sen la han upp bommarna lite högre och då gick vi över till galopp och gjorde samma sak. Allt detta gjordes på volt!
Peter
När vi sedan började hoppa fram så ställde han ut ett hjälphinder ( ca 30 cm högt bara) 12 m från hindret vi skulle hoppa, det blir tre perfekta galoppsprång, hästarna måste vara i balans och ha bjudning till hindret. Detta gjorde vi både över ett plankhinder och en oxer, han höjde allt eftersom.

Vi hoppade sen - S-båge med olika antal galoppsprång, nu var det ryttaren som måste vara i balans och rida bra vägar för att komma perfekt på hindren. Walle var riktigt lydig och fin idag, då är det lätt att rida :)

Avslutningsvis hoppade vi en serie med räcke, ett galoppsprång till en oxer, tre galoppsprång till ett räcke, två galoppsprång till en oxer. Den hoppade vi från båda håll. Jättebra övningar, och som sagt det gick jättebra!

Fick en kommentar från Peter som gjorde mig väldigt glad!!  Det är väldigt trevligt att se dig rida =) Den kan jag leva på länge!

Slut för idag. Nu måste jag ladda för tre kvällar med jobb...

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar