onsdag 27 april 2011

Val av Hingst

Vi har bestämt oss för att betäcka om Scarlette igen, hon fick ju ett otroligt fint föl nu :)

Min dröm har alltid varit att ha en häst som är efter Indoctro, han har lämnat så otroligt mycket bra hopphästar. Så nu har vi bestämt oss för att betäcka med honom!!

Det ska bli otroligt spännande, han finns bara på fryst, men vi håller tummarna för att det tar sig ändå, det är lättare när dom har föl vid sidan!

Jag ska köra henne till en station i Kolbäck om ca 14 dagar :)




Indoctro gjorde sitt bruksprov i Tyskland och var 2:a totalt, efter en lyckad tävlings karriär visar Indoctro att han är än mer framgångsrik som avelshingst. Baserat på avkommornas resultat blev han som 16 åring den yngste hingsten att någonsin bli premierad med Preferent.

Indoctro har lämnat flera godkända hingstar varav No Limit, Orame och Wittinger vunnit sina bruksprov. Hingstarna Orestus och Sheraton är hingstar som verkat eller verkar i Svensk avel.

Avkommor till Indoctro har varit representerade både i VM och nu senast i OS. Listan kan göras hur lång som helst med lyckad avel efter Indoctro

2 kommentarer:

  1. Snygg hingst det där, hoppas det tar sig! :)

    En i stallet har ett sto (som dock står hemma i Värmland där hon kommer ifrån) som blivit betäckt med Baltimore (http://www.baltimore1178.se/index.php). Föl väntas i juni. Spännande att se vad det blir av det då hennes sto är en duktig hopphäst också. :)

    SvaraRadera
  2. Spännande :D

    Ja jag hoppas verkligen att det tar sig direkt!! Ska bli väldigt spännande iallafall!

    SvaraRadera