tisdag 25 oktober 2011

Nyttiga träningar..

Ja då har jag återigen varit och tränat för Tomas i två dagar :) Jättebra övningar, trevliga ridkompisar! Det känns bra nu =)

Dag 1: Handlade mycket om markarbete och lydnad! Jättebra! Det är det viktigaste för att kunna hoppa höga hinder. Började med travbommar på en äggformad volt, lade till galoppfattningar och avsaktningar på rakt spår.

Sen hoppade vi 3 sockerbitshinder på rakt spår med ca 6 galoppsprång emellan, vi fick variera antalet galoppsprång allt eftersom.

Fortsatte sedan med att hoppa på volt, tre små hinder med ett galoppsprång emellan, det är jättebra styrketräning för hästarna, samt att dom följer med och är eftergivna på volten.

Sen hoppade vi en distans med räcke in och oxer ut, tre galoppsprång emellan samt galoppbommar, hästarna fick ta för sig hindret själv och sträcka ut över bommarna, avståndet var lite längre än normalt.

Avslutningsvis hoppade vi en liten bana med alla dessa övningar.. Det kändes jättebra, lygig och duktig häst! Det var dag 1 :)

Vi började med att värma upp på två små sockerbitshinder på rakt spår.Banan.."titthinder"Walle gillade inte det rosa hindret..Dag 2: Började med att värma upp på cavalettibommar i galopp på volt, därefter hoppade vi två sockerbitshinder på rakt spår på medellinjen.

Sen hoppade vi fram på några hinder innan vi hoppade banan två varv i var.

Banan bestod av elva hinder och 13 språng, kluriga vägar, linjer, hinder som kommer snabbt från kortsida... Ja banan hade en hel del klurigheter =) Men med fullt focus så fungerar det.

Hoppade först ett varv på lite lägre bara för att hitta ett "flow" det kändes väldigt bra.

Hoppade sedan ett varv med lite större hinder.. Även nu fick jag en väldigt bra känsla!! Rytmiskt, planerade vägar, focus, mjuk hand... Ja jag är riktigt nöjd med både hästen och mig själv..

Ser redan fram emot nästa gång.. Då får Hop-Zan åka med också.. Kanske Prince har hunnit komma också, då kan jag ta med tre hästar!

Tettes häst Loopez var väldigt avspänd när allt var klart idag :)Ett stort TACK till Tette http://bloggen.stallbacktorp.se/ för lån av box och sängplats :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar