lördag 12 februari 2011

Bra dag :)

Dagen har spenderast i stallet med Sandra... En dag helt utan stress... sköööönt!!! Det har hänt det mest underliga idag ;( Det tänker jag inte berätta om här...

Hästarna har varit som smällare som aldrig får lösa ut typ.. Vet inte om det var "vårsolen" som gjorde det idag :)

Nu har vi börjat ge Skywalker nytt foder.. Mitavite.. Beskrivningen är: Mitavite erbjuder helt unikt foder; ett risextraktbaserat, ångextruderat foder, både som komplett kraftfoder och som kompletteringsfoder. Fördelarna med risextrakt jämfört med traditionella spannmål, såsom havre, korn, majs etc är många men här är huvudargumenten:

Våra fodersorter innehåller så mycket som 17,8 MJ/kg. Hög andel olja, 18%, ger lugn energi som räcker längre!
Låg stärkelsehalt; resulterar i ett lugnare temprament, du slipper "het" energi, avlastar magtrakten och du undviker effektivt problem med foderkolik, fång, allergier etc.
Lågt GI; jämnare boldsockernivå, din häst får jämnare temprament över dygnet då de slipper blodsockertoppar och -dalar. Även detta hjälper mot fång och din häst är redo att prestera vilken tid på dygnet du än rider.
Risextrakt innehåller naturliga antioxidanter som hjälper till med snabbare återhämtning och resulterar i en mer elastisk muskulatur.
Alla fodersorter tillverkade av Mitavite är ångextruderade, vilket betyder att de är framställda med ånga och tryck i kombination. Denna framställningsprocess innebär att fodret är mycket lättupptagligt. Hela 94% av fodermängden du ger tas upp i hästens tunntarm. Resultatet blir att hästen till större del kan tillgodogöra sig näringsämnena och energin samtidigt som tjocktarmen avlastas och hästen får en bättre fungerande magtrakt.


Världens bästa Walle :)


En trött Nikkie


Mirantos väntar på mat!!


Issy och Walle tjafsar ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar