tisdag 6 april 2010

Första träningsdagen!

Hej hopp =)

Ikväll har jag varit i Älvkarleby och tränat för Anita Sande!! Superbra träning (som vanligt) Hon har alltid bra övningar och hon ser precis allt!! Alltså inget fusk ;)

Efter förra träningen så sa hon att jag måste få Walle mer framme för skänkeln och loss i vänster sida. Jag har tränat väldigt mycket på det här hemma, och det har gett jättefina resultat! Anita tyckte att han va framme för skänkeln redan från början, och loss i vänster sida. Allt blir så mycket enklare då!

Men jag har verkligen fått jobba för att få honom dit. I lördags var jag till ridhuset och skulle markarbeta, han ville inte alls :( Det gick inte ens att svänga honom till vänster.. Efter en timme och 10 minuters arbete gick han så där, men då va jag tvungen att ge mig för han va så trött!

Åkte tillbaka till ridhuset på söndagen för att fortsätta jobbet... Då hade jag en helt annan häst :) Han var mjuk och fin i båda sidorna redan från början!! SKÖNT!

På måndagen blev det bara lite lätt lösgörande i ridhuset inför träningen idag, och han kändes lika bra då! Så lite slit ger bra resultat i slutändan.

Imorgon bitti ska jag tillbaka igen, blir nog lite mer hoppning imorgon. Serier tror jag att det skulle bli! Ska bli så roligt! Cissi åkte med både idag och imorgon, alltid bra att ha någon hjälp med sig!

Zlatan har också gått bra, han har varit med till ridhuset alla dagar. Känns lite bättre i munnen, men måste åka in med honom snart så vi får raspa tänderna.

Längtar tills min ridbana kommer fram!! Jag känner att jag vill börja ordentligt med Olle nu!! Men nu har jag hört att det ska bli varmt och då går det fort..

Hinner nog inte blogga något imorgon, men på torsdag ska jag skriva och berätta hur det gick dag två för Anita =)

Nu är det dax att sova snart.. Tidig morgon imorgon..

Natti natti

1 kommentar:

  1. vår ridbana är tillräckligt torr nu (varit en stor sjö där fram till för ett par dagar sedan) och är sedan igår "öppen" för ridning. Det märktes att jag inte kunnat rida böjda spår eller på volter etc (så värst ofta) i vinter med hästen. Hon var inte så svängbar alla gånger igår.. men efter lite trav och serpentiner och diverse storlekar på volter så gick det att svänga klumpen utan problem. ;)

    Snart kan vi rentav galoppera. Någon dag när hon inte är halvgalen/överpigg i trav och risken är minimal för att matte flyger av in i en närliggande hage eller så (tänker knappast galoppera i skogen förrän det är ordentligt smält där och ingen is och jag har ingen lust att hänga i en grantopp heller.).. :p

    Kul att det går bra med dina hästar och hoppas ridbanan kommer fram (snö?) den också snart. ;)

    SvaraRadera