måndag 22 mars 2010

Både upp och ner

I Torsdags var jag in med Scarlette till Mälarkliniken för att se vad som har hänt. Hon är nämligen halt igen.. Tyvärr så visade det sig att det är samma skada som inte verkar vilja bli bra! Så TYVÄRR är hon nu utdömd som ridhäst, vilket känns väldigt tungt. Som tur är så är hon ett sto. Så nu ska hon betäckas. Hoppas verkligen att vilan kan göra att hon blir bättre så vi kan fortsätta avla på henne framöver också. Vi har redan bestämt oss för vilken hingst det blir. Berättar mer om det sen, lägger även ut en bild på honom!

I fredags var jag med Walle och Zlatan till ridhuset. Där stog det en massa hinder framme så jag passade på att hoppa Zlatan ordentligt. Jag är riktigt imponerad av honom!! Han hoppade jättebra, han har mognat väldigt mycket. Så nu hoppas jag på att han är lika fin och avspänd när vi kommer till tävling.

Walle fick hoppa några språng han också, för att kolla formen inför tävlingen på lördagen. Han kändes väldigt pigg och fräsch.

Åkte till Falun på lördagen och startade en 1.20 och 1.30.. Felfri i 1.20, hade även lämnat in kvalpappret till Flyinge, så nu har vi våran första påskrift. Nu saknas det två felfria 1.30. I 1.30 hade jag ett nedslag, vart nog inte riktigt klar till ett räcke så han rullade av bommen lite fint med bakbenen. Annars en väldigt bra runda! Det var trekombination med i båda klasserna som han klarade utan problem. Han är mycket mer framme för skänkeln redan nu, trots att jag bara har tränat på det sen jag va och red för Anita. Tänk så mycket så lite kan göra :) Bra med lite hemläxa..

Idag ska vi åka och hämta spån igen... Men allt går så mycket lättare när solen tittar fram. Just nu känner jag mig väldigt motiverad till det mesta =)

Kram

4 kommentarer:

 1. Trist att Scarlette blivit utdömd, men hoppas det blir fina föl efter henne i framtiden. :) En häst i stallet blev triangelmärkt två veckor sen, skador som aldrig blir bra.. Någon böjsena och något annat. Så hon får bara skrittas. Hon ska bli avelssto också! Åker om ett par månader.. Blir nog fina föl det också. :) När kommer Hop-Zan hem?

  SvaraRadera
 2. Ja det är jättetrist :( Ok Scarlette var det djupa böjsenan och kronbenet.. Men jag avvaktar med att triangelmärka henne.. Man vet aldrig. Jag vet inte när Hop-Zan kommer hem, beror lite på vad jag hittar åt Scarlette. Kanske kan skifta bara så får Scarlette gå på bete där Hop-Zan är =)

  SvaraRadera
 3. Fasen vad trist! Men å andra sidan så kanske det finns en mening med att hon blir avelsmärr, din nästa "stjärna" kanske blir den som kommer från henne!

  Grymt fin bild på pres.bilden på FB :) Vilken kuse...och ryttare med för den delen!

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det trist... Men som du säger, det kanske blir en ny stjärna =)

  Ja jag gillar också den bilden :)

  SvaraRadera