torsdag 28 januari 2010

Taggad =)

Halloj!!

Nu har det gått alldeles för länge sen jag skrev igen... Men jag har inte haft så mycket nytt att berätta..

Läget just nu är det att jag kommer ha Zlatan för mig själv igen från och med februari.. Jag kommer att lägga ner mycket jobb för att få ut honom på tävlingsbanorna, sen ska han säljas, jag tycker att han är alldeles för stor för mig. Annars tycker jag att han fungerar väldigt bra just nu.. Så vet ni någon som är intresserad av en svår men trevlig häst som man vill lägga ner mycket tid på så finns han hos mig =)

Skywalker känns jättebra.. Han är helt underbar att rida på.. Han har sina sidor han också men det klarar jag att ta itu med. Har nog kommit på att han inte är någon riktig träningsindivid, för då är allt farligt ;) Men när han kommer ut på tävlingsbanorna så går han som en klocka!! Framöver så ska jag åka och träna med min absoluta bästa tävlingskompis TETTE!!! Jag åker dit 22-23 februari, vi kommer att hoppträna båda dagarna.

Helgen 5-7 mars åker Jag, Tette och Ulrika till Ljungby på tre dagars meeting.. Det ska bli jättekul. Jag ska vara chaufför i Tettes lastbil..

Kommer att åka på en tre-dagars kurs för Sylve också... Men det sparar jag till April när jag har ställt på lastbilen igen.. Det känns som att man behöver en rejäl omgång nu!!

I år hoppas jag på mycket tävlingar... Det gjorde jag förra året också, men tyvärr så blev Scarlette skadad.. Det blir sällan som man har tänkt sig... Men i år hoppas jag verkligen att det blir det!!

Målet med Skywalker i år är att försöka kvala till Falsterbo.. Det innebär två felfria 1.30 mellan april och början på juni..Sex försök har man på sig.. Kör hårt!!! Sen även att kvala till Flyinge igen och dit är det tre felfria 1.30 men med frivilligt antal försök.. Hoppas verkligen att vi kommer till båda!

Annars är allt bara bra... Mycket snö har kommit (lite väl mycket kanske) men det är jättebra träning för hästarna.. Dom har en riktigt bra grundkondition, och fina muskler =)

I mars är det dax att börja rida Scarlette igen... Det får bli i ridhuset!! Hon kommer förmodligen vara helt galen... Men jag hoppas verkligen att hon håller... Om hon inte gör det så kommer vi betäcka henne.. Hingst?? Ingen aning... Det får vi ta då..

Nu blickar jag bara framåt mot en härlig tävlingssäsong!!!

Måste även tacka Cissi för all hjälp med att smörja alla mina grejor... Du är sååå duktig!!

Kramar

3 kommentarer:

 1. Trevligt med flyt! :)

  Målen jag satt upp för mig och Zeppolin nu för våren är:

  - Bli smalare (hästen alltså, inte jag) och hon har redan krympt litelite.. går att spänna sadelgjorden ett snäpp mer än vanligt och det var viss ingen tillfällighet en dag utan det går alla dagar. Även då hon spänner ut sig..

  - Komma iväg till någon tränare ett par gånger åtminstone (jaja, man får sätta upp realistiska mål). Gissar på markarbete i första hand. Behövs..

  - Förhoppningsvis komma iväg på en Pay&Jump. Om det så slutar med att jag hänger som en vante efter hästen som drar järnet runt och studsar som en boll så är hon åtminstone glad och har fått göra något hon tycker är kul. ;)

  Kortsiktigt mål är att fortsätta rida regelbundet så vi kommer igång ordentligt. Om det bara kunde vara liiite mindre snö åtminstone. Det är så tungt nu!

  Dessutom sprängs hon mer eller mindre under varje ridtur av överskottsenergi, speciellt om det är inslag av galopp. Hon blir så laddad att hon studsar rätt upp och på stället istället för att gå fram och när hon väl går fram så är det full fart. Vilket just nu är okej, för det är tungt att galoppera i den hagen så lite fart får hon allt ha. Så länge bromsen funkar.. haha. ;)

  När snön har smält och vi är igång mer ordentligt får du/ni komma och hälsa på igen. I mars kanske. Årliga besöket.. ;)

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha du är såå rolig Heidi =)
  Men jag tycker det låter som väldigt bra mål som du har satt upp..

  Självklart måste vi ta det årliga besöket.. Kanske en ridtur då?? :)

  SvaraRadera
 3. Det tycker jag allt. Att du ska upp på hästen under det årliga besöket, så du får känna hur hon är nuförtiden. Kanske helt sned och vind och konstig att rida... hahaha

  Skämt åsido. Hon verkar inte lida alltför mycket och några fysiska problem har hon inte förutom att hon är lite för tjock fortfarande. ;)

  SvaraRadera